5 tips voor de juiste houding

Heb jij last van rugpijn of andere aanhoudende lichamelijke klachten? De juiste houding kan veel lichamelijke klachten voorkomen. Wij geven je 5 tips en een paar kleine oefeningen die jij in je dagelijkse routine kan toevoegen waarmee jij je houding kan verbeteren.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

  1. Hoofd
  2. Sterke rug
  3. Train je core voor juiste houding
  4. Activeer je hamstrings
  5. Je voeten zijn je basis
  6. Juiste houding bij Beyondfit

Een goede houding komt door de juiste uitlijning van lichaamsdelen samen met de juiste hoeveelheid spierspanning. Een verkeerde uitlijning van je lichaam is een van de hoofdoorzaken van lichamelijke klachten waarvoor mensen naar de fysiotherapeut moeten.

Juiste houding

1. Hoofd

Voor de juiste houding werken we van boven naar beneden en beginnen dus met je hoofd. Je hoofd weegt ongeveer 5 kg en het is belangrijk dat je hoofd in lijn blijft met de rest van je lichaam. Je nek bestaat uit allemaal kleine spiertjes en moeten dag en nacht werken om je hoofd recht op je schouders te houden. De beste en meest sexy oefening voor je nek en hoofd zijn chin tucks. Houd je schouders en nek in een relaxte positie en kijk recht vooruit. Schuif je kin dan voorzichtig recht naar achter. Hou dit steeds 3 seconden vast en herhaal het 10 keer.

PS. Het kan ook helpen bij hoofdpijn en migraine.

2. Sterke rug voor juiste houding

De meest voorkomende gevolgen van een slechte houding zijn rug- en schouderpijn. Sterke rugspieren zijn de basis voor de juiste houding en rugklachten. Met sterke rugspieren houd je je rug recht en je schouders open. Het is belangrijk om je rug recht te houden en je spieren actief te houden. Je kan je schouders open houden door simpelweg je handpalmen open te draaien. Daarnaast kun je je rugspieren gemakkelijk activeren met de I-W-T oefening.

3. Train je core

Het middelpunt van je lichaam is je buik en is dus ook de basis om je lichaam in de juiste houding te houden. het is daarom ook belangrijk om je buikspieren te trainen. Er zijn natuurlijk honderden verschillende ab workouts te vinden op Youtube maar wij geven jou een kleine oefening die jij overal kan toepassen. Probeer je onderrug tegen de rugleuning van je stoel te duwen, houd dit 3 seconden vast, en herhaal dit 10 keer. Hetzelfde kan worden gedaan wanneer je in bed ligt, duw eenvoudig je onderrug in het bed en hou dit enkele seconden vast.

4. Activeer je hamstrings

Doordat je de hele tijd op je hamstring zit worden ze afgeplat, ongevoelig en inactief. Het gevolg hiervan is dat je knieën overbelast kunnen raken en verkeerd uitgelijnde bekken. Voor de juiste houding is het daarom belangrijk om je hamstring regelmatig te activeren en ze actief te houden. Een hele goede oefening is de single leg bridge. Hiermee leg je de focus op de achterkant van je dijbeen. Ga op de grond liggen met je knieën gebogen in een 45 graden hoek. Til een voet op en strek je been volledig. Til je heupen dan omhoog en span je buik en bilspieren aan hou dit dan een paar seconden vast en laat daarna je heupen weer zakken. Herhaal dit per been meerdere keren. Hoe vaker hoe beter.

5. Je voeten zijn je basis

Je voeten bestaan uit 26 botten, 30 gewrichten en meer dan 100 spieren en houden je hele lichaam in balans. Doordat we al vanaf jongs af aan schoenen dragen verliezen we gevoeligheid en coördinatie in de voet. Probeer daarom zo min mogelijk schoenen te dragen en ze veel mogelijk op blote voeten te lopen om dit terug te krijgen. Ook is het goed om regelmatig enkele oefeningen voor je tenen en enkels te doen.

Juiste houding bij Beyondfit

Heb jij last van aanhoudende lichamelijke klachten? Beyondfit kan jou helpen om op een veilige en verantwoorde manier te trainen. Bij Beyondfit hebben al onze trainers een medische achtergrond. We zijn en kleine familie van fysiotherapeuten, lifestyle coaches, een diëtist en personal trainers allemaal onder een dak. Op deze manier kunnen we een veilige training zonder blessures garanderen. Plan een gratis intake gesprek in met een van onze trainers en bekijk jou mogelijkheden.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.