7 Tips voor portiegrootte

Lukt het jou niet om af te vallen terwijl je gezond eet? Het controleren van je portiegrootte kan een goede stap zijn om gewicht te verliezen. Vaak zijn we geneigd om meer te eten dan we nodig hebben. We denken er niet echt bij na en eten eigenlijk uit gewoonte. We geven je 7 tips waarmee je nooit meer te veel eet en je jouw portiegrootte beter kunt controleren.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

  1. Gebruik een kleiner bord
  2. Begin elke maaltijd met een glas water
  3. Eet rustig en met je gedacht
  4. 20 minuten regel
  5. Don’t pick at left overs
  6. Eet niet rechtstreeks uit de verpakking
  7. Afvallen met Beyondfit

1. Gebruik een kleiner bord voor de juiste portiegrootte

We zijn vaak geneigd om ons bord helemaal leeg te eten, terwijl we eigenlijk geen honger meer hebben. Door een kleiner bord te gebruiken zal je ten eerste minder opscheppen en daarnaast lijkt het alsof je bord voller is waardoor je het idee hebt dat je toch een hoop eet.

2. Begin elke maaltijd met een glas water

Een glas water drinken voor je maaltijd kan jou helpen met afvallen. Ten eerste zal je al een stukje voller zitten als je een glas water drink voordat aan je maaltijd begint. Hierdoor zal je minder honger hebben en minder opscheppen en dus een kleinere portiegrootte hebben. En… dus ook minder eten. Daarnaast zorgt dehydratie ervoor dat je geneigd bent om meer te eten. Door jezelf goed te hydrateren zal je dus ook minder snel te veel eten.

Portiegrootte

3. Eet rustig en met je gedachte erbij

Het duurt even voordat je lichaam het eten opneemt en je het gevoel krijgt dat je vol zit. Het is daarom belangrijk dat je rustig eet zodat je op het juiste moment merkt dat je genoeg hebt gehad. Ook wanneer je tv kijkt of met iets bezig bent, ben je geneigd om er niet bij na te denken door te eten. Het is dus belangrijk dat je niet afgeleid bent tijdens het eten zodat je precies doorhebt hoeveel je kan eten.

4. 20 minuten regel voor jou portiegrootte

Heb je je bord leeg gegeten en denk je dat je nog niet genoeg gehad hebt? Wacht dan eerst ongeveer 20 minuten voordat je aan je volgende maaltijd begint. Je hersenen hebben ongeveer 20 minuten nodig voordat ze registreren dat je vol zit. Laat je eten daarom altijd eerst even zakken zodat je niet te veel eet.

5 Don’t pick at left overs

Probeer om maar één keer op te scheppen en de pan vervolgens weg te zetten. Wanneer je de pan op tafel laat staan ben je geneigd om hier toch steeds weer een paar happen uit te nemen. Vaak heb je niet door hoeveel je dan eigenlijk nog eet en heb zo al weer bijna een tweede bord op zonder dat je het door hebt.

6. Eet niet rechtstreeks uit de verpakking

Wanneer je uit de verpakking eet ben je geneigd om te blijven eten. Je weet vaak niet hoeveel je al hebt gehad en wat de portiegrootte is waardoor je vaak te veel eet. Stop je eten altijd in een bakje zodat je precies kan bijhouden hoeveel je op hebt en dat je ook stopt wanneer het bakje leeg is en je niet opeens een hele zak chips op hebt.

Afvallen met portiegrootte bij Beyondfit

Heb jij moeite met afvallen of lukt het jou niet om de juiste portiegrootte te vinden en een gezond eetpatroon aan te nemen? Dan kan Beyondfit jou helpen! We zijn een kleine familie van lifestyle coaches, een diëtist, personal trainer en fysiotherapeuten die allemaal onder een dak zitten. We kunnen je alles leren over een gezonde levensstijl zonder dat jij alles moet opgeven waar je van houdt. Ben je benieuwd wat Beyondfit allemaal voor jou kan betekenen? Plan hier vrijblijvend een gratis intake in en dan kijken wij samen naar jouw doelen en wensen en gaan we aan de slag.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Sport motivatie

Sport motivatie

Motivatie krijgen om te sporten kan soms best lastig zijn? Hoe vind je het, hoe krijg je het en hoe blijf je gemotiveerd om te sporten.

Holistische levensstijl

Holistische levensstijl

Een holistische levensstijl, wat is het en hoe kun je het in je leven toepassen? Ontdek wat holisme is en hoe het jouw leven kan verbeteren.

Overtraining

Overtraining

We weten allemaal dat sporten gezond is en dat het vele voordelen heeft. Maar wanneer je te veel en intensief sport kan het het leiden tot overtraining.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.