Calorieën tellen

Wil jij gewicht verliezen, maar lukt het je maar niet om een gezond eet patroon aan te nemen? Dan werkt calorieën tellen misschien voor jou. Door je calorieën te tellen krijg je een beter inzicht in je gewoontes en patronen zodat jij deze stapje voor stapje kunt aanpassen. In dit artikel leggen wij je uit wat calorieën tellen precies inhoudt, waarom het je kan helpen om gewicht te verliezen en hoe je zelf een foodlog kunt bijhouden.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Wat is calorieën tellen

Calorieën tellen betekend simpelweg dat je alles wat je eet bijhoudt en vastlegt. Je bekijkt hierbij wat je eet en hoeveel je eet. Je telt hierbij het aantal calorieën maar houdt ook de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) bij. Je kunt dit gemakkelijk doen in een notitieboekje of een spreadsheet maar er zijn tegenwoordig ook veel handige foodlog apps waarin je je calorie inname kunt bijhouden.

Calorieën tellen

Waarom calorieën tellen?

Calorieën tellen is een handige methode wanneer je gewicht wilt verliezen. Je kunt er gemakkelijk je voedsel inname mee bijhouden en krijgt een duidelijk overzicht van wat en hoeveel je binnen krijgt. Je leert hiermee je eet patronen en gewoontes herkennen waardoor je deze ook gemakkelijker kunt aanpassen. Vaak hebben we de neiging om onbewust dingen te eten zonder dat we hier echt bij nadenken. Door het tracken van je voedsel word je bewuster van van wat je eet en zal je minder snel overeten. Daarnaast geeft food logging je een beter inzicht in de verdeling van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Eet je wel genoeg eiwitten? En krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt?

Hoe werkt een foodlog?

Calorieën tellen hoeft helemaal niet lastig of heel tijdrovend te zijn. Vooral met de vele calorietracking apps kun je gemakkelijk je voedsel vast leggen door barcodes te scannen of producten op te zoeken. Wanneer je begint met food logging zijn er 3 dingen die je moet vastleggen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om vast te leggen wat je eet. Schrijf alle verschillende ingrediënten op die je in een maaltijd gebruikt en geef ook aan of het gebakken, gekookt of gefrituurd etc. is. Vergeet ook niet om ingrediënten zoals dressings, sausjes of toppings toe te voegen. Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheden bij te houden in een foodlog. Het is belangrijk om de juiste portiegroottes toe te passen zodat je niet te veel gaat eten. Wil jij weten hoe je je portiegroottes het beste kunt bepalen? Lees ons artikel over portiegrootte. Als laatste is het belangrijk om de tijd bij te houden. Merk je dat je vaak ‘s nachts nog snacks pakt? Dan krijg je hier met calorieën tellen een beter inzicht in en kun jij deze gewoontes gemakkelijker aanpassen

Duurzaam gewichtsverlies bij Beyondfit

Heb jij al 100 verschillende diëten geprobeerd en lukt het je maar niet om zelfstandig gewicht te verliezen? Bij Beyondfit helpen wij je om duurzaam gewicht te verliezen en zullen onze coaches je alles leren over een gezond eetpatroon, calorieën tellen en het bijhouden van je voedingsinname. Onze coaches leren je een sterke basis aan zodat jij dit ook zelf kunt gaan toepassen en voor lange termijn gewicht kunt verliezen. Vraag een gratis intake gesprek aan en bekijk samen met een van onze coaches hoe wij je het beste kunnen helpen.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.