Eiwitten, wat zijn het en hoe helpt het met afvallen

Afvallen kan voor vele een uitdaging zijn en er zijn 100 verschillende diëten online te vinden om gewicht te verliezen zoals een keto dieet, crash dieet of detox kuren. Deze diëten zijn vaak niet zo effectief als ze lijken en vaak val je al snel terug in je oude patronen. Wanneer jij af wilt vallen in het belangrijk dat je een gezond eet patroon aan neemt. Een gezonde manier om af te vallen is door het verhogen van je eiwit inname. Hiervoor hoef je niet je hele eet patroon om te gooien maar dit kun je gemakkelijk aan je dagelijkse voeding toepassing. In dit artikel vertellen we je meer over hoe eiwitten kunnen helpen met afvallen.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Hoe werkt afvallen met eiwitten?

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam en spelen een belangrijke rol bij de opbouw en het herstel van spieren, botten, huid, haar en nagels. Eiwitten helpen om je langer vol te laten voelen na het eten en vertraagd de vertering waardoor je minder snel honger hebt en dus je calorie-inname makkelijker kunt verminderen. Dit kan leiden tot gewichtsverlies, vooral als je eiwitten gebruikt om koolhydraten of vetten in je dieet te vervangen. Eiwitten zorgen er daarnaast voor dat je je spiermasse wel behoudt wanneer je gewicht verliest.

Afvallen met eiwitten
Healthy food high in protein. Meat, fish, dairy products, nuts and beans. Top view | Photographer: yulka3ice

Hoeveel eiwitten heb ik nodig om af te vallen?

Hoeveel eiwitten je nodig hebt om te kunnen afvallen is afhankelijk van een aantal factoren zoals je leeftijd, gewicht, lengte, geslacht en hoe actief je bent. Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te eten. Wanneer je wilt afvallen is het aan te raden om tussen de 1 tot 1,6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te eten. Wanneer je erg actief bent en veel sport heeft je lichaam meer eiwitten nodig om spieren te herstellen en kun je zo’n 1,6 – 1,8 gram eiwit eten.

Waar zitten de meeste eiwitten in

Eiwitten zitten in verschillende soorten voedsel en je hoeft je niet aan een steng dieet houden om je eiwit inname te verhogen. Eiwitten zitten natuurlijk veel in eieren maar andere producten waar veel eiwitten inzitten zijn mager vlees zoals kip en kalkoen, zuivelproducten zoals magere Franse kwark, vis en noden en zaden. Daarnaast is het goed om te kiezen voor volkoren granen zoals havermout of quinoa.

Afvallen met eiwitten bij Beyondfit

Wil jij graag een gezond eetpatroon aannemen maar weet je zelf niet zo goed hoe? Bij Beyondfit leren wij je alles over een gezond eetpatroon en hoe jij dit zelf kunt toepassen. Wij zetten je niet op een streng dieet maar leren je je juist op een gezonde en leuke manier met voeding omgaan. "Dont give someone fish, rather teach them how to fish so they can eat for a long time". Dit is hoe wij onze voedingscoaching aanpakken. Meer weten over hoe wij te werk gaan? Plan vrijblijvend een intake gesprek in en dan bespreken wij graag met jou de mogelijkheden.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

Spierpijn verminderen

Spierpijn verminderen

Heb jij na het trainen vaak last van spierpijn? Ontdek hoe je spierpijn kunt verminderen en je spieren sneller kunt laten herstellen.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.