Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl? Vaak weten we niet zo goed hoe je hiermee moet beginnen en hoe je dit ook vol kunt houden. In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen. Wij richten ons op je algehele levensstijl zodat jij je weer helemaal zelfverzekerd kan voelen en duurzaam gewicht kan verliezen. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Het belang van fit worden

Fit worden is een belangrijk doel voor veel mensen, en terecht. Een gezonde levensstijl kan leiden tot tal van voordelen, niet alleen voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale welzijn om de uitdagingen van het leven aan te kunnen. Natuurlijk is fit zijn cruciaal voor het verbeteren van je gezondheid en het verminderen van risico’s op ziekten zoals obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart en vaat ziekten. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen ons immuunsysteem versterken en ons lichaam beter bestand maken tegen ziekten. Daarnaast krijg je ook meer energie wanneer je fitter bent en zal je slaap verbeteren. Fit worden kan ook onze mentale welzijn verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert stress en angst, wat kan leiden tot een beter humeur en meer zelfvertrouwen waardoor jij je lekkerder in je vel gaat voelen.

Fit worden

Een gezond eet patroon

Vaak wordt er gedacht dat je alleen fit wordt door meer te gaan sporten, maar een gezond eet patroon is nog veel belangrijker. Een goede balans tussen voeding en sporten is cruciaal om het gewenste resultaat te behalen. Het is belangrijk dat jij je bewust wordt van jouw eetgewoontes en ongezonde gewoontes aanpast. Je hoeft hierbij niet op een streng dieet maar pas ongezonde eet gewoontes stapje voor stapje aan. Ben jij gewend om automatisch wat te eten als je je verveeld of een snack te pakken als je thuis komt van werk? Verander dit dan in een gezonde snack en word je bewust van wat je allemaal eet. Lees hier meer over hoe jij kunt afvallen zonder dieet.

Beweeg regelmatig

Een gezonde voeding en regelmatige beweging gaan hand in hand. Door regelmatig te bewegen zul jij je energieker voelen en fit worden. Dit betekend niet dat jij perse elke dag 2 uur in de sportschool hoeft te staan. Stel voor je zelf bijvoorbeeld een doel in dat je elke dag 10.000 stappen moet zetten of pak wat vaker de fiets of de trap. Kies activiteiten die je leuk vindt en die je kunt volhouden, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, of groepslessen bij de sportschool. Als je het lastig vindt om te beginnen met sporten, zoek dan een buddy om samen te trainen, of huur een personal trainer in om je te helpen bij het bereiken van je doelen.

Fit worden met de juiste mindset

Wanneer jij fit wilt worden is het belangrijk dat jij de juiste mindset aanneem. Zonder de juiste mindset zul jij het niet lang volhouden en al snel in oude gewoontes terug schieten. Je moet een positieve relatie krijgen tegenover voeding en sporten en het niet zien als iets negatiefs. Als je mindset al begint met “ ik heb vandaag geen zin, ik ga morgen wel” dan heb je eigenlijk al van jezelf verloren. Het is hierbij belangrijk om je doelen van te voren te bepalen zodat jij precies weet waar je voor gaat werken.
Ga jezelf geen dingen verbieden en probeer fouten te accepteren zodat je niet bij elke tegenslag meteen terug valt in oude gewoontes.

Word fit bij Beyondfit

Ben jij er klaar voor om echt fit te worden en je oude gewoontes achter je te laten? Bij Beyondfit helpen wij jou structuur te krijgen in je levensstijl en consistent bezig te zijn met sporten en voeding. Wij zetten je niet op een streng dieet, maar leren jou hoe jij zelf een gezond eetpatroon kunt aannemen. Onze personal coaches dienen als stok achter de deur en hebben allemaal een medische achtergrond zoals fysio of mensendieck zodat jij altijd op een veilige manier kunt beginnen met fitness. Benieuwd of Beyondfit bij jou past? Plan vrijblijvend een gratis intake in, dan bespreken we graag met jou de mogelijkheden.

✓ Duurzaam gewichtsverlies
✓ Stok achter de deur
✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Spierpijn verminderen

Spierpijn verminderen

Heb jij na het trainen vaak last van spierpijn? Ontdek hoe je spierpijn kunt verminderen en je spieren sneller kunt laten herstellen.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.