Hoe blijf je fit met een kantoorbaan

Heb jij een kantoorbaan waar jij vaak uren achter elkaar achter een bureau moet zitten? Dan kan het soms lastig zijn om fit te blijven en aan je dagelijkse. Je beweegt vaak weinig en door lang te zitten kan je ook nog eens rug klachten ontwikkelen. Met een paar kleine aanpassingen in jouw routines kun jij nog steeds fit blijven op kantoor. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Bereid je eten voor

‘s Ochtends wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven liggen wat er vaak voor zorgt dat we gehaast de deur uit moeten en geen tijd hebben om ontbijt of lunch te maken. Dit zorgt er voor dat je onderweg nog een ontbijt moet halen en lunch op werk moet kopen. Dit zijn vaak ongezonde snacks die je snel even weg eet en niet echt voedzaam zijn. Door ‘s avonds je eten al voor te bereiden weet je zeker dat je gezonde voeding binnen krijgt en hoef je ‘s ochtends ook niet te haasten om nog je ontbijt of lunch te maken. Zo kun jij toch nog wat langer slapen en genieten van een lekker en voedzaam ontbijt.

Zorg voor een juiste zithouding

Met een kantoor baan zit je vaak uren lang achter elkaar op een bureaustoel. Om rugpijn, nekpijn of andere lichamelijke klachten te voorkomen in het belangrijk dat je de juiste zithouding aanneemt. Het is hierbij belangrijk dat je de bureaustoel op de juiste manier instelt, je armleuning op je juiste hoogte zit en je recht naar je scherm kijkt. In dit artikel vertellen wij jou precies hoe jij je bureaustoel op verschillende onderdelen kunt aanpassen om klachten te voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen om je bureaustoel te vervangen door een zitbal. Een zitbal zorgt ervoor dat je je lichaam actief houd doordat je je lichaam contant recht moet houden en corrigeren.

Ga sporten voor werk

Je kent het waarschijnlijk vast wel, een dag van te voren denk je morgen ga ik na het werken echt sporten. Maar wanneer je werkdag voorbij is kom je vaak uitgeput thuis en heb je echt geen zin meer om de deur uit de gaan om te gaan sporten. Probeer daarom eens om voor je werk te gaan sporten. Door ‘s ochtends te sporten zet je meteen een goede toon voor de rest van de dag waardoor je ook minder snel ongezond zult gaan eten. Daarnaast kun je je beter concentreren en zal je humeur er ook op vooruit gaan. Zo kun jij ‘s avonds lekker uitrusten en bijkomen van een lange werkdag

Benut je pauze goed

In plaats van in je pauzes ook nog een te zitten kun je je pauze ook gebruiken om even een rondje te lopen. Ga met je collega’s een blokje om lopen en haal even een frisse neus. Dit bevorderd je bloedsomloop waardoor het ook nog eens een positieve werking heeft op je hersenen en jij je daarna weer beter kunt concentreren.

Je kunt ook een challenge met je collega’s beginnen om elkaar te motiveren om actief te blijven. Kijk bijvoorbeeld wie de meesten stappen haalt of de meeste squats op een dag kan doen. Zo kunnen jullie elkaar uitdagen en zorgt het ook voor een ontspannen sfeer op de werkvloer.

Blijf fit met Beyondfit

Bij Beyondfit leren wij je alles over een gezonde eet- en levensstijl. Wij leren je alles wat je moet weten over een gezonde voeding zodat jij dit zelf kunt toepassen. Het is belangrijk dat je niet alleen meer gaat sporten of gezonder gaat eten, maar dat je je gehele levensstijl aanpast en slechte gewoontes veranderd. Al onze personal trainers hebben een medische achtergrond en kunnen jou alles leren over de juiste (zit)houding zodat jij blessures kunt voorkomen. Plan een gratis intake gesprek in met een van onze trainers en dan bekijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.