Hoe vaak per week moet je sporten om resultaat te zien?

We willen natuurlijk allemaal zo snel mogelijk gewicht verliezen, maar hoe vaak moet je nou eigenlijk sporten om echt resultaat te zien? Deze vraag is helaas niet zo makkelijk te beantwoorden als dat ie klinkt. Over het algemeen zou je met 2-3 keer per week sporten resultaat moeten gaan zien maar er zijn hierbij verschillende dingen waar je op moet letten.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Hoe vaak sporten per week ligt aan wat wil je bereiken

Als eerst is het belangrijk om te bedenken wat voor resultaat je wilt behalen. De een wilt gewicht verliezen, de ander wilt een strakker lichaam en weer iemand anders wilt juist gespierd worden. Je moet voor jezelf nagaan wat je uiteindelijk wilt bereiken en wat je doelen zijn. Wanneer je gewicht wilt verliezen zul je wat meer cardio moeten doen, en wanneer je gespierder wilt worden zul je meer kracht training moeten doen. Hoe vaak je per week moet sporten is dus afhankelijk van de doelen die je wilt bereiken.

Hoe vaak sporten per week

De juiste balans

De juiste balans vinden tussen genoeg sporten en genoeg rust kan soms lastig zijn. Je spieren hebben rust nodig om te kunnen herstellen. Hoe vaak je moet sporten per week is dus ook afhankelijk van hoe snel je spieren herstellen. Volgens onderzoek zou je elke spiergroep 2x per week moeten trainen om optimale groei te kunnen zien. Hierbij is het belangrijk om een spiergroep genoeg tijd te geven om te herstellen voordat je hem nog een keer gaat trainen. Probeer daarom dus om een spiergroep niet 2 dagen achter elkaar te trainen, maar dit af te wisselen.

Hoe lang moet je trainen?

Naast hoe vaak per week je zou moeten trainen zit er ook nog een verschil in hoelang je traint en hoe intens je workouts zijn. Wanneer je een high intensity workout doet zul je een stuk korter hoeven te trainen om resultaat te zien dan wanneer je gaat wandelen of fietsen. Ook hierbij is het goed om een balans te vinden en af te wisselen tussen korte workouts van 20-30 minuten en langere workouts van een uur of meer.

Hoe vaak sporten per week? Personal training bij Beyondfit

Wil jij echt duurzaam resultaat behalen? En lukt het jou maar niet om zelf gewicht te verliezen en dit te behouden? Bij Beyondfit helpen wij jou echt resultaat te behalen en leren we je alles over de juiste voeding en een gezonde levensstijl. Onze trainers dienen als echte stok achter de deur en zorgen er altijd voor dat jij op een veilige manier kunt trainen. Samen met een trainer stellen jullie jouw workoutplan op en bepalen jullie hoe vaak per week je zal moeten sporten Plan vrijblijvend een gratis intake in zodat we samen kunnen kijken naar jou wensen en doelen.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.