Krachttraining voor vrouwen

Denk jij dat krachttraining niet voor vrouwen is? Dan heb jij het helemaal mis. Krachttraining is namelijk niet alleen geschikt voor mannen maar is ook heel effectief voor vrouwen. Ondanks dat krachttraining steeds populairder wordt zijn er nog steeds veel misvattingen over krachttraining voor vrouwen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over krachttraining, de misvattingen en de voordelen.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een sterker lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een vorm van fitness waarbij je werkt aan meer spiermassa en sterker wordt. Je voert hierbij kortere, maar zwaardere oefeningen uit die je voor een paar herhalingen uitvoert. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen zoals squats, lunges, bench press of deadlifts. Hiervoor gebruik je gewichten die je beetje bij beetje zwaarder maakt zodat je sterker wordt. Je doet dit vaak in een sportschool maar kunt dit ook zelf thuis doen met gewichten.

Krachttraining voor vrouwen

Misvattingen over krachttraining voor vrouwen

Vaak denken vrouwen dat krachttraining alleen voor mannen is en dat vrouwen beter cardio kunnen doen. Dit is alles behalve waar. Een van de grootste misvatting over krachttraining voor vrouwen is dat je er veel te breed en mannelijk van wordt. Veel vrouwen denken dat je van krachttraining heel erg gespierd en groot wordt net als een bodybuilder maar dit is helemaal niet het geval. Het vrouwelijk lichaam is van nature niet in staat om zo groot en gespierd te worden als mannen. Alleen met anabole steroiden is het mogelijk om zo breed te worden als een bodybuildster. Krachttraining zorgt er juist voor dat je lichaam strakker wordt, je kunt afvallen en je meer vorm krijgt in je lichaam. Een andere misvatting die vaak voorkomt is dat je met cardio veel sneller kunt afvallen dan met krachttraining. Ook dit is niet helemaal waar. Met cardio kan je wel vet verliezen maar bouw je weinig spiermassa op. Met een intensieve krachttraining heb je zowel tijdens als na je workout een hogere energie verbranding. Dit zorgt er dus ook voor dat je na je krachttraining nog meer vet zult verbranden dan na cardio.

Waarom krachttraining voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen brengt vele voordelen met zich mee. Door middel van krachttraining bouw je meer spiermassa op maar zul je ook meer vet verliezen. zowel tijdens de workout als daarna zal de vetverbranding hoger zijn waardoor je dus ook meer calorieën verliest. Krachttraining is de perfecte manier om te werken aan een strakker lichaam en meer vorm te geven. Daarnaast worden met krachttraining niet alleen je spieren sterker maar ook je botten, dit verminderd ook de kans op osteoporose. Ook draagt krachttraining bij aan een gezonder hart waardoor je minder kans hebt op hartaandoeningen en zal het je bloeddruk verlagen waardoor je cholesterol profiel beter wordt. Krachttraining is niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid maar ook voor je mentale gezondheid. Je zult merken dat je minder stress krijgt, je energieker voelt en vooral ook zelfverzekerder zult gaan voelen.

Cardio of krachttraining?

Krachttraining en cardio zijn beide goede manieren voor vrouwen wanneer jij gewicht wilt verliezen of fit wilt worden. Ze dragen allebei bij aan een ander doel, en afhankelijk van jouw eigen doelen kun jij bepalen of je meer krachttraining of cardio wilt gaan doen. Het beste is een combinatie van krachttraining en cardio. Op deze manier zul je zowel spiermassa opbouwen als gewicht verliezen. Lees in dit artikel meer over cardio en krachttraining, wat precies de verschillen zijn en hoe jij het allebei kunt gebruiken voor een strakker lichaam.

Beginnen met krachttraining bij Beyondfit

Wil jij graag beginnen met krachttraining maar weet je niet zo goed hoe? Overvolle sportscholen kunnen soms intimiderend zijn en misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Bij Beyondfit leren onze coaches jou alles over krachttraining en hoe je verschillende oefeningen op de juiste manier uitvoert. Samen werken jullie aan de juiste vorm en technieken zodat jij dit daarna ook zelf kunt toepassen. Al onze trainers hebben een medisch achtergrond waardoor jij altijd op een veilige manier kan trainen zonder blessures op te lopen. Plan vrijblijvend een gratis intake en dan kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

✓ Duurzaam gewichtsverlies
✓ Stok achter de deur
✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.