Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond. In dit artikel vertellen we je precies hoe jij op een verantwoorde manier gewicht kunt verliezen.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Stel realistische doelen

Wanneer je verantwoord wilt afvallen is het belangrijk dat je eerst voor jezelf realistische doelen op stelt. Wanneer jij binnen 3 weken 10 kilo wilt afvallen is dit helaas niet zo realistisch en zul je uiteindelijk alleen maar teleurgesteld raken. Stel daarom realistische doelen die je makkelijker kunt volhouden en die je later altijd nog kunt bijstellen. Denk na over wat je wilt bereiken en waarom je eigenlijk wilt afvallen. Wil je je weer fitter voelen, meer energie krijgen, vet verliezen of jezelf weer zelfverzekerd kunnen voelen in je eigen lichaam?

Verantwoord afvallen

Vermijd strenge diëten en verbied jezelf niks

Jij wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk afvallen en van die overtollige kilo’s af. Er zijn verschillende diëten te vinden die jou beloven binnen een paar weken 10 kilo te kunnen verliezen, maar deze crashdiëten werken vaak juist averechts. Door jezelf dingen te verbieden en jezelf op een streng dieet te zetten zal het moeilijk zijn om dit voor lange tijd vol te houden. Misschien lukt het een week of een paar weken maar je zult merken dat je al snel terug valt in oude gewoontes en de kilo’s er net zo snel weer aankomen. Vaak missen deze diëten ook belangrijke voedingsstoffen waardoor jij niet op een verantwoorde manier zult afvallen.

Stap voor stap verantwoord afvallen

Om verantwoord af te kunnen vallen is het belangrijk dat jij niet ineens je hele voedingsschema om gooit. Probeer stapje voor stapje ongezonde gewoontes aan te passen en je bewust te worden van je eetpatroon. Merk je dat je altijd automatisch een ongezonde snack pakt als je tv gaat kijken. Pas dit dan aan en vervang dit met een gezondere variant. Ga jezelf niks verbieden maar probeer een positieve houding tegen over voeding te krijgen. Om verantwoord af te vallen is het belangrijk dat je geleidelijk gewicht verliest.

Verantwoord afvallen met een gevarieerd eetpatroon

Wanneer jij verantwoord wilt afvallen is het belangrijk dat je gevarieerd eet en zo alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Voeg genoeg groente en fruit toe aan jouw eetschema maar ook andere voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels. Door sommige voedingsstoffen uit je eetschema te verwijderen kan het zijn dat je belangrijke voedingsstoffen mist.

Door je voeding bij te houden krijg je ook een beter inzicht in wat je eet en wordt je je meer bewust van je eetpatroon.

Hou je voeding bij

Om af te vallen moet je in een calorietekort zitten. Dit betekend niet dat je minder moet eten, maar dat een gezond eetpatroon moet aannemen en je lichaam op je juiste manier moet voeden. Daarnaast is het belangrijk dat je actief bezig bent om zo in een calorietekort te komen. Door je voeding te tracken kun jij gemakkelijk bijhouden hoeveel calorieën je binnen krijgt en hoeveel je mag eten om verantwoord te kunnen afvallen. Er zijn verschillende apps waarmee jij gemakkelijk kunt kijken hoeveel calorieën je per dag mag eten om gezond af te vallen en waar jij jouw voeding in kan bijhouden. Door je voeding bij te houden krijg je ook een beter inzicht in wat je eet en word je je meer bewust van je eetpatroon. Wil je meer weten over het tracken van je voeding? Wij hebben een artikel geschreven over calorieën tellen en hoe het jou kan helpen met afvallen.

Controleer emotie eten

Ben jij geneigd om te gaan eten wanneer je emotioneel bent en leidt dit vaak weer tot teleurstellingen en spijt? Wanneer het even tegen zit zijn we soms geneigd om te gaan eten in de hoop dat we ons daarna beter zullen voelen. Je eet dan niet omdat je honger hebt maar om een andere behoefte te vervullen. Deze eetbuien kunnen de reden zijn dat het niet lukt om af te vallen. Het is belangrijk dat jij controle krijgt over je emoties en jezelf niet helemaal laat gaan wanneer er een ding tegen zit. Een kleine tegenslag betekend nog niet dat heel je proces verloren is.

Beweeg regelmatig

Lichaamsbeweging is essentieel voor een gezond gewichtsverlies. Het is niet nodig om uren per dag te sporten, maar regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk. Ga bijvoorbeeld elke dag even een rondje wandelen, neem voortaan de fiets naar werk of pak de trap in plaats van de lift. Werk je elke dag op kantoor? Ga dan in je pauze bijvoorbeeld even een rondje wandelen met een collega.

Verantwoord afvallen bij Beyondfit

Wil jij op een verantwoorde manier kunnen afvallen en dit keer echt resultaat gaan behalen? Bij Beyondfit leren wij je alles over het aannemen van een gezonde levensstijl en richten wij ons niet alleen op meer sporten of gezonder eten maar ook je mindset en algehele levensstijl. Onze coaches staan voor jou klaar en dienen als echte stok achter de deur zodat jij duurzaam resultaat kunt behalen. Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe wij je het beste kunnen helpen? Plan vrijblijvend een gratis intake in en bespreek samen met een van onze coaches jouw doelen en wensen.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

Spierpijn verminderen

Spierpijn verminderen

Heb jij na het trainen vaak last van spierpijn? Ontdek hoe je spierpijn kunt verminderen en je spieren sneller kunt laten herstellen.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.