Voordelen krachttraining

Denk jij dat krachttraining alleen maar bedoelt is om gespierder en breder te worden? Krachttraining heeft nog veel meer voordelen zowel voor je fysieke al mentale gezondheid.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Dat je van krachttraining gespierder kan worden is voor de vele wel bekend, maar krachttraining heeft nog veel meer voordelen. Vaak wordt er gedacht dat krachttraining alleen voor spierbundels is en vrouwen denken al snel dat ze hier te breed van worden, maar dit is alle behalve waar. Krachttraining heeft vele positieve effecten op je lichaam, zowel voor mannen als voor vrouwen, en is niet alleen maar goed om breder te worden. In dit artikel vertellen we je de verschillende voordelen van krachttraining.

Voordelen krachttraining

Krachtraining verbrand meer vet dan cardio

Cardio wordt vaak gezien als dé manier om af te vallen. Er wordt vaak gedacht dat je van krachttraining vooral breder wordt en weinig vet verliest, dit is het tegenovergestelde. Met krachttraining bouw je meer spierweefsel waardoor er ook meer energie nodig is om deze spieren in stand te houden. Dit zorgt er voor dat je met krachttraining de hele dag door meer energie zult verbranden en dus ook meer af zult vallen. Krachttraining is daarom de perfecte manier om gewicht te verliezen en spiermassa te behouden.

Voordelen krachttraining voor je mentale gezondheid

Een van de voordelen van sporten en dus van krachttraining is dat je endorfine aanmaakt. Dit is een stofje in je lichaam waar je blijer en gelukkiger van wordt. Dit zorgt er dus voor dat je je na een krachttraining zowel sterker als gelukkiger zult voelen. Daarnaast geeft krachttraining je een echte zelfvertrouwen boost. Na een krachttraining voelt het alsof je alles aan kan en zul je ook een stuk meer energie krijgen.

Goed voor je hormoon balans

Krachttraining kan bijdragen aan een betere hormoon balans. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat de hormonen gestimuleerd worden waar veel mensen een tekort aan hebben. Hierdoor krijg je na een training een echte testosteron-boost en krijg je ook meer energie. Daarnaast heeft het ook nog eens effect op het hormoon corticol en oestrogeen waardoor je ook nog eens stress kunt verminderen.

Verminderd de kans op ziektes

Krachttraining is zowel goed voor je mentale als je fysieke gezondheid. Doormiddel van krachttraining verklein je de kans op zieker zoals diabetes, verminderd de kans op kanker en een kleinere kans op hart- en vaatziekten.

Kan helpen tegen lichamelijke klachten

Krachttraining kan erg goed helpen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten of andere blessures. Hierbij is het wel belangrijk dat je oefeningen goed uitvoert, anders kunnen er juist blessures ontstaan. Ook heeft krachttraining vele voordelen wanneer je ouder wordt. Je bouwt meer spieren om en zult dus ook langer onafhankelijk zijn van andere.

Voordelen van krachttraining bij Beyondfit

Wil jij op een veilige en effectieve manier krachttrainen? Bij krachttraining is het belangrijk dat je de juiste vorm en technieken aanleert om blessures te voorkomen. Beyondfit is een kleinschalige Boutique gym met persoonlijke begeleiding. Al onze trainers hebben een medische achtergrond waardoor jij altijd op een veilige manier kunt training. Wil je meer weten over de voordelen van krachttraining bij Beyondfit? Plan vrijblijvend een gratis intake in met een van de coaches, zodat we samen kunnen kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.

✓ Duurzaam gewichtsverlies
✓ Stok achter de deur
✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Sport motivatie

Sport motivatie

Motivatie krijgen om te sporten kan soms best lastig zijn? Hoe vind je het, hoe krijg je het en hoe blijf je gemotiveerd om te sporten.

Holistische levensstijl

Holistische levensstijl

Een holistische levensstijl, wat is het en hoe kun je het in je leven toepassen? Ontdek wat holisme is en hoe het jouw leven kan verbeteren.

Overtraining

Overtraining

We weten allemaal dat sporten gezond is en dat het vele voordelen heeft. Maar wanneer je te veel en intensief sport kan het het leiden tot overtraining.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.