Conditie opbouwen

Wil jij graag fitter worden en een betere conditie opbouwen? In dit artikel vertellen we jou hoe jij je conditie kunt opbouwen. Een goede conditie is niet alleen belangrijk wanneer je veel sport maar heeft ook vele voordelen door je dagelijkse leven. Een goede conditie zorgt bijvoorbeeld voor een grotere longcapaciteit, meer energie en een betere doorbloeding van je lichaam. Met een goede conditie wordt je uithoudingsvermogen groter en zul je je minder snel moe voelen.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Wat is conditie

Veel mensen denken dat je conditie alleen je uithoudingsvermogen is. Uithoudingsvermogen is een groot deel van je conditie maar je conditie gaat ook over snelheid, kracht, coördinatie en lenigheid. Je conditie zegt iets over je cardiovasculaire uithoudingsvermogen, in andere woorden: in hoeverre je in staat bent om intensieve inspanningen vol te houden. Hier komt ook het woord cardio vandaan. Er zijn verschillende manieren en sporten hoe jij conditie kunt opbouwen.

Conditie opbouwen

Hoe kun jij je conditie opbouwen?

Er zijn verschillende manieren en sporten hoe jij conditie kunt opbouwen, dit hoeft dus niet alleen te zijn met hardlopen. Om je conditie op te bouwen in het belangrijkste dat je hartslag omhoog gaat. Dit gebeurd vaak met cardio oefeningen zoals intervaltraining of duursporten. Enkelen voorbeelden van cardio oefeningen zijn skeeleren, zwemmen, fietsen of hardlopen.

Interval trainingen

Bij interval trainingen train je met korte intervallen. Je wisselt hierbij momenten van intensievere sport af met momenten van rust. Je kunt hiervoor zelf een schema opstellen waarbij je het elke week een beetje zwaarder maakt. De eerste week begin je bijvoorbeeld met 1 minuut rekken en 5 minuten lopen en per week kun je een minuut langer rennen of een minuut korter lopen.

Duurtraining

Bij duurtraining voer je voor een langere tijd dezelfde sport uit op een constant tempo. De intensiteit ligt hier wat lager maar je probeert dit dus zo lang mogelijk vol te houden om zo je conditie op te bouwen. Een duurtraining kan voor sommige mensen als saai worden gezien omdat je voor langere tijd het zelfde aan het doen bent. Kies hierbij daarom altijd voor een sport die je leuk vindt zodat je dit zo lang mogelijk kunt volhouden.

HIIT training

Een HIIT training is een snelle manier hoe jij conditie kunt opbouwen. HIIT staat voor High-Intensity Interval Training. Het is dus een intensere vorm van een normale interval training waarbij je hart snel omhoog gaat. Een HIIT training bestaat uit verschillende krachtige oefeningen die je snel na elkaar uitvoert met een korte periode van rust. HIIT training zorgt niet alleen voor een beter conditie maar voor vet verbanding en spieropbouw. Je kunt met een HIIT training gemakkelijk thuis je conditie opbouwen.

Hoelang duurt conditie opbouwen

Hoe snel je conditie opbouwt is afhankelijk van hoe vaak je, hoe intens en hoe lang je traint. Wanneer je regelmatig traint kun je al na een paar weken wat vooruitgang zien. Voor het beste resultaat kun je het beste 3 – 5 keer per week trainen met een duur van 30-60 minuten afhankelijk van de intensiteit.

Conditie opbouwen bij Beyondfit

Wil jij graag conditie opbouwen en je weer energieker voelen? Een goede conditie is belangrijk voor je algehele gezondheid. Bij Beyondfit helpen wij je om je weer helemaal fit te worden en werken we samen aan jou gezondheid. Onze trainers dienen als echte stok achter de deur en zorgen er altijd voor dat jij op een veilige manier kunt trainen. Plan vrijblijvend een gratis intake in, dan kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.