Beginnen met fitness, hoe doe je dat?

Wil jij voor het eerst beginnen met fitness? Of heb je al een tijdje niet meer getraind? Wij vertellen je hoe je (weer) aan de slag kunt gaan met fitness.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Het kan soms lastig zijn om weer te starten met sporten en misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen of wat je eigenlijk moet doen. Personal training kan jou helpen om een sterke basis aan te leggen zodat jij op een veilige en effectieve manier kan trainen. Wil je het eerst zelf proberen? In dit artikel vertellen wij jou hoe jij (weer) kan beginnen met fitness.

Beginnen met fitness: Een goede warming-up is het halve werk

Een warming-up is belangrijk voordat jij echt begint met de workout. Tijdens een workout ga je je spieren meer belasten, daarom is het belangrijk dat je voordat je begint warm bent en je hart goed doorpompt. Begin bijvoorbeeld met 10 minuutjes cardio voordat je aan kracht training begint. Begin niet te zwaar en bouw het gewicht beetje bij beetje op. Met een goede warming op voorkom je overtraining en blessures, en kan je spierpijn verminderen.

GET FIT VOOR JEZELF EN SAMEN MET ANDEREN

Heb je al van alles geprobeerd om fit te worden en lukt het steeds maar niet? Soms heb je net dat beetje extra motivatie nodig om door te gaan.

✔ 1 op 1 werken aan je eigen doelen en in kleine groepjes.
✔ Elkaar motiveren en gemotiveerd worden door elkaar.
✔ Samen bouwen aan een goede basis.

Gun jezelf rust

Je hoeft echt niet elke dag meteen 3 uur in de sportschool te staan. Wanneer jij wilt beginnen met fitness is het belangrijk om het beetje bij beetje op te bouwen en jezelf ook genoeg rust te gunnen. Je spieren hebben genoeg tijd nodig om volledig te kunnen herstellen. Begin bijvoorbeeld met 2 keer in de week trainen en bouw dit daarna op. Train per dag een ander lichaamsdeel, zodat deze langer de tijd heeft om te rusten wanneer je de volgende dag weer een ander lichaamsdeel traint. Jouw week kan er dan als volgt uitzien:

  • Maandag: Benen en billen
  • Dinsdag: borst en triceps
  • woensdag: rustdag
  • Donderdag: Rug en schouders
  • Weekend: Cardio en buik

In ons andere artikel vertellen we je meer over hoe vaak per week jij moet trainen om resultaat te zien.

Maak een trainingsschema

Een trainingsschema helpt je houvast te bieden en zo weet jij altijd waar je aan toe bent. Wanneer je de sportschool in gaat zonder precies er over na gedacht te hebben wat je eigenlijk wil doen, kan het lastig zijn om echt een effectieve workout te doen. Zonder trainingsschema kan het zijn dat je doelloos gaat rondlopen en niet echt meer weet wat je eigenlijk moet gaan doen. Stel van te voren een schema op zodat jij met een doel naar de gym kan en precies weet wat er van jezelf verwacht wordt.

GET FIT VOOR JEZELF EN SAMEN MET ANDEREN

Heb je al van alles geprobeerd om fit te worden en lukt het steeds maar niet? Soms heb je net dat beetje extra motivatie nodig om door te gaan.

✔ 1 op 1 werken aan je eigen doelen en in kleine groepjes.
✔ Elkaar motiveren en gemotiveerd worden door elkaar.
✔ Samen bouwen aan een goede basis.

Beginnen met fitness bij Beyondfit

Vindt jij het lastig om zelf te beginnen met fitness? Of heb je moeite om jezelf steeds weer naar de sportschool te moeten krijgen. Bij Beyondfit dienen onze coaches als echte stok achter de deur en helpen zij hou met het behalen van echt resultaat. Al onze trainers hebben een medisch achtergrond waardoor jij altijd op een veilige manier kan trainen zonder blessures op te lopen. Plan een gratis intake in met een van onze coaches en dan bespreken we samen hoe wij jou kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.