Spierpijn verminderen

Heb jij na het trainen vaak last van spierpijn? Wanneer jij zwaar traint worden je spieren overbelast en ontstaan er scheurtjes in je spieren. Hierdoor kan uiteindelijk spierpijn ontstaan. Ook al geeft spierpijn je het gevoel dat je een goede workout hebt gehad, het kan soms toch erg vervelend zijn en je dagelijkse bewegingen belemmeren. In dit artikel vertellen wij jou hoe je spierpijn kunt verminderen en je spieren sneller kunt laten herstellen.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Geef je spieren tijd om te herstellen

Wanneer je spiermassa wilt opbouwen in het belangrijk om je spieren genoeg rust te geven om te herstellen. Door vaak achter elkaar te trainen met spierpijn kunnen je spieren nog verder over belast raken en kunnen en zo zelfs blessures ontstaan. Het is belangrijk om wel te blijven bewegen wanneer je spierpijn hebt zodat, maar kies misschien een keer voor een lichte workout door bijvoorbeeld even te gaan wandelen buiten.

Spierpijn verminderen

De juiste voeding om spierpijn te verminderen

Eiwitten zijn een belangrijk voedingsmiddel om jouw spieren sneller te laten herstellen. Ze zorgen ervoor dat je spieren gezond en sterk blijven. Probeer na een zware training binnen een half uur een eiwitrijke snack te eten. Eiwitten zitten bijvoorbeeld veel in kip, kwark, eiwitshakes of een eitje zelf. Daarnaast is het belangrijk om ook voldoende te eten. Na een zware training heeft je lichaam weer energie nodig om te kunnen herstellen en hiervoor is de juiste voeding belangrijk.

Drink voldoende en vermijd alcohol na een zware training

Je lichaam heeft water nodig om afvalstoffen af te kunnen voeren en je spieren goed te kunnen laten herstellen. Alcohol zorgt voor een vochtgebrek waardoor je spieropbouw dus ook geremd wordt. Om spierpijn te verminderen is het dus niet handig om na een zware training de kroeg in te duiken. Zelf wanneer je niet getraind kun je na een avondje drinken wakker worden met spierpijn.

Begin met een warming-up en eindig met een cooling down

Vaak zijn we geneigd om meteen in de workout te duiken zonder dat we een warming up doen. Een warming up is belangrijk om je spieren actief te maken zodat ze niet ineens overbelast raken. Hiermee maak je je spieren los en warm waardoor ze beter kun werk kunnen doen tijdens een training. Daarnaast is het ook belangrijk om aan het eind van je workout een cooling down te doen. Ga bijvoorbeeld nog een stukje wandelen of foamrollen na een training. Foamrollen zorgt voor een goede bloedsomloop waardoor jouw spieren sneller kunnen herstellen.

Neem een warme douche of bad na je training om spierpijn te verminderen

Na een zware training wil je natuurlijk meteen op de bank vallen en er niet meer vanaf komen, maar toch is het goed om eerst even een warme douche of bad te nemen. Zo blijven je spieren nog even warm en kunnen ze wat langer herstellen.

Effectief trainen bij Beyondfit

Wil jij op een effectieve manier trainen en doelgericht resultaat behalen? Bij Beyondfit staan onze trainers voor jou klaar en zorgen ervoor dat jij altijd op een veilige manier kunt trainen. Voorkom overbelasting en blessures door middel van de juiste begeleiding en een gezond eet patroon. Wij leren jou de juiste houding en technieken aan en helpen je met een sterke basis zodat jij dit ook zelf kunt voortzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een gratis intake in met een van onze trainers en dan bespreken we samen jouw doelen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.