Holistische levensstijl

Een holistische levensstijl, wat is het en hoe kun je het in je leven toepassen? Ontdek wat holisme is en hoe het jouw leven kan verbeteren.

Een holistische levensstijl, misschien heb je er al eens van gehoord, misschien is het nieuw of misschien weet je gewoon nog niet precies wat het betekend. De betekenis van een holistische levensstijl kan soms nog wel eens verwarrend zijn. Een holistische levensstijl is een manier van leven waarbij je er vanuit gaat dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat. In dit artikel vertellen we je precies wat een holistische levensstijl is en hoe jij op holistische wijze kunt leven.

Beyondfit is een kleinschalige boutique gym die zich richt op lifestyle coaching met een holistische aanpak. Wij richten ons op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Betekenis holistisch

Wat is holisme of holistisch leven? De holistische theorie, ook bekend als holisme, is afgeleid vanaf het Griekse woord ‘holos’, wat betekend ‘geheel’ of ‘compleet’. Het holisme is een filosofie die er vanuit gaat dat alles met elkaar in verbinding staat. Het is gebaseerd op het idee dat de onderdelen van een systeem niet volledig begrepen kunnen worden zonder rekening te houden met hun onderlinge relaties en de context waarin ze functioneren. De betekenis van het holisme is dus dat alles en iedereen onderdeel is van het groter geheel, en allemaal met elkaar in verbinding staan.

Holistische levensstijl

Holistische levensstijl

Jij kunt zelf de holistische theorie ook toepassen in je levensstijl. Met een holistische levensstijl zorg je ervoor dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan en niet los van elkaar gezien kunnen worden. Bij een holistische levensstijl focus je je dus niet op het verbeteren van één aspect zoals je voeding of meer sporten, maar richt je je erop dat alles met elkaar verbonden is. Alles wat je doet beïnvloed weer een ander aspect in je leven. Met een holistische levensstijl verbeter jij je algehele gezondheid.

Hoe pas je het holisme toe in je leven?

Het klinkt natuurlijk altijd makkelijker dan dat het is, want hoe pas je het holisme nou echt toe in je leven. Het belangrijkste bij een holistische benadering is bewustwording, dat je een holistisch beeld krijgt. Je mindset speelt hierbij een belangrijke rol en je moet je bewust worden van je gedrag en patronen. Word je bewust van van je eet, welke gedachtes je hebt, hoe je omgaat met anderen en je omgeving. Al deze factoren hebben invloed op elkaar, en pas als je er van bewust bent weet je wat voor invloed ze hebben en wat jij er zelf aan kunt doen.

Holistische voeding

Voeding is een ander belangrijk aspect van een holistische levensstijl. Bij holistisch koken gaat het niet alleen om het voeden van ons lichaam met voedzame voedingsmiddelen, maar ook om het ontwikkelen van een bewuste en gezonde relatie met voedsel. Dit betekent het maken van gezonde keuzes die ons lichaam ondersteunen en energie geven, maar ook het genieten van voedsel als een bron van plezier en sociale verbinding. Holistisch eten betekent dus niet dat je jezelf dingen moet gaan verbieden of op een streng dieet moet, maar dat je je bewust wordt van wat je eet.

We richten ons op de wortel van geluk, oftewel een goed gevoel: weer de controle krijgen, je goed in je vel voelen, discipline opbouwen, je volbracht voelen, zelfverzekerd zijn, je aantrekkelijk voelen, de juiste hormonale en chemische balans in je lichaam hebben.

Een holistische Levensstijl bij Beyondfit

Wil jij graag een gezonder en beter leven, maar weet je zelf niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Of ben je opzoek naar een holistische voedingscoach? Beyondfit is een kleinschalige boutique gym die zich richt op lifestyle coaching met een holistische aanpak. Onze lifestyle coaches, voedingsdeskundige en trainers hebben allemaal een medische achtergrond en maken gebruik van een holistische benadering. Wij geloven dat het leiden van een gelukkig leven niet met toeval komt. Het onderhouden van een gezond lichaam en geest zijn essentieel, het is een noodzaak voor wie elke dag positief wilt leven. Benieuwd hoe wij jou het beste kunnen helpen?

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Sport motivatie

Sport motivatie

Motivatie krijgen om te sporten kan soms best lastig zijn? Hoe vind je het, hoe krijg je het en hoe blijf je gemotiveerd om te sporten.

Overtraining

Overtraining

We weten allemaal dat sporten gezond is en dat het vele voordelen heeft. Maar wanneer je te veel en intensief sport kan het het leiden tot overtraining.

Emotie eten

Emotie eten

Eet jij vaak als je gestresst of verdrietig bent? Of gebruik je eten om je emotie de onderdrukken? Emotie eten kan er voor zorgen dat het jou niet lukt om consistent af te vallen en je doelen te behalen. In dit artikel vertellen wij je precies wat emotie eten is en hoe jij het de baas kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.