Medische fitness

Heb jij last van een blessure of wil je deze in toekomst voorkomen? Of heb je net een ongeluk gehad en moet je hiervan herstellen. Dan is medische fitness misschien wel de oplossing voor jou. De nadruk bij medische fitness ligt op het verantwoord trainen en uitvoeren van oefeningen ter bevordering van een blessure of gezondheidsklachten.

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt jou op om een verantwoordelijke manier te sporten. In veel gevallen draait het om het herstellen van een blessure of revalidatie van een ongeluk of operatie. De fysiotherapeut bekijkt dan samen met jou het probleem en past hier een aantal revalidatietechnieken op toe en geeft je oefeningen om aan te werken. Het gaat hierbij om het herstellen van het lichaam. Maar ook als je op een verantwoordelijke manier wilt sporten onder begeleiding is het een goed hulpmiddel. Bij een medische fitness training kun je denken aan trainingen zoals conditietraining, krachttraining, vergroten van beweeglijkheid en coördinatieverbetering.

Voor wie is medische fitness

Medische fitness word vaak gebruikt door mensen die lichamelijke klachten ervaren. Dit kan komen doordat je een blessure hebt opgelopen of omdat je moet revalideren na een operatie of ongeval. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Medische fitness is niet alleen voor mensen met blessures en lichamelijke klachten maar voor iedereen die op een veilige manier onder begeleiding wilt sporten.

Medische fitness is speciaal geschikt voor mensen met bijvoorbeeld de volgende klachten:

 • U heeft een blessure opgelopen of wilt deze in de toekomst voorkomen
 • U heef last van een chronische aandoening zoal hartproblemen, COPD of diabetes
 • U heeft last van stijfheid en vermoeidheid
 • U heeft een operatie gehad aan bijvoorbeeld uw heup, schouder of knie en moet hiervan herstellen
 • U heeft een ongeval gehad en moet herstellen van bijvoorbeeld een botbreuk of spierscheur
 • U heeft neurologische aandoeningen
 • U bent al wat ouder en wilt nog blijven bewegen op een veilige manier
 • U heeft over het algemeen lichamelijke klachten

Wat is het doel van medische fitness

Het doel van medische fitness is om zowel de conditie als de belastbaarheid van spieren te vergroten door middel van training. Het kan hierbij zijn dat je je focust op je gehele lichaam maar je kunt je ook richten op een klachtgebied. Ook word hierbij de flexibiliteit en coördinatie verbeterd.

Enkele gevolgen van medische fitness kunnen zijn:

 • Afname en voorkomen van blessures
 • Herstel na ongeval of operatie
 • Algehele beter conditie en kracht
 • Fitter voelen
 • Afname lichamelijke klachten zoals rugpijn, heupklachten, knieklachten of schouderklachten
 • Minder stress

Vergoeding bij medische fitness

Medische fitness wordt helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn slechts enkele verzekeraars die een vergoeding bieden bij een aanvullende verzekering maar deze vergoeding is vaak beperkt. Je kunt hier een overzicht vinden van verzekeraars. Toch is medische fitness heel goed voor je en echt een investering in de rest van je leven. Laat je dus niet door direct door de kosten afschrikken maar informeer wel goed naar de mogelijkheden.

Medische fitness bij Beyondfit

Beyondfit kan jou helpen om op een veilige en verantwoorde manier te sporten. Al onze trainers hebben een medische achtergrond en kunnen je daardoor voorzien van de juiste service en kennis op elk moment. We zijn en kleine familie van fysiotherapeuten, lifestyle coaches, een diëtist en personal trainers allemaal onder een dak. Op deze manier kunnen we een veilige trainingen zonder blessures garanderen. Plan een gratis intake gesprek in met een van onze trainers en bekijk jou mogelijkheden.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Hoe blijf je fit met een kantoorbaan

Hoe blijf je fit met een kantoorbaan

Heb jij een kantoorbaan waar jij vaak uren achter elkaar achter een bureau moet zitten? In dit artikel geven we jou tips hoe jij fit kunt blijven op kantoor

Afvallen begint in de keuken

Afvallen begint in de keuken

Sta jij uren in de sportschool maar lukt het jou maar niet om gewicht te verliezen? De juiste voeding is nog veel belangrijker wanneer jij duurzaam gewicht wilt verliezen.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.