Medische fitness

Wil jij op een verantwoorde manier sporten en blessures verhelpen of voorkomen? Dan is medische fitness misschien iets voor jou. In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Wil jij duurzaam gewicht verlies en werken aan een gezonder lichaam? Bij Beyondfit richten we ons niet alleen op meer sporten en afvallen maar ook op je algehele levensstijl. Vraag een gratis intake aan en dan kijken we samen hoe jij het beste resultaat kan behalen.

Misschien heb jij net een ongeluk gehad waar je van moet herstellen, of heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten. Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en weer op een veilige manier kunnen bewegen en sporten. Medische fitness kan jouw hierbij helpen. De nadruk bij ligt hierbij op het verantwoord trainen en uitvoeren van oefeningen ter bevordering van een blessure of gezondheidsklachten. In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Medische fitness

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt jou om op een verantwoordelijke manier te sporten. In veel gevallen draait het om het herstellen van een blessure of revalidatie van een ongeluk of operatie. De fysiotherapeut bekijkt dan samen met jou het probleem en past hier een aantal revalidatietechnieken op toe en geeft je oefeningen om aan te werken. Het gaat hierbij om het herstellen van het lichaam. Bij een training kun je denken aan trainingen zoals conditietraining, krachttraining, vergroten van beweeglijkheid en coördinatieverbetering.

Voor wie is het geschikt

Medische fitness wordt vaak gebruikt door mensen die lichamelijke klachten ervaren. Dit kan komen doordat je een blessure hebt opgelopen of omdat je moet revalideren na een operatie of ongeval. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Medische fitness is niet alleen voor mensen met blessures en lichamelijke klachten maar voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier onder begeleiding wilt sporten.

Medische fitness is speciaal geschikt voor mensen met bijvoorbeeld de volgende klachten:

 • Bij een blessure of wanneer je blessures wilt voorkomen
 • Bij chronische aandoeningen zoal hartproblemen, COPD of diabetes
 • Wanneer je last hebt van stijfheid en vermoeidheid
 • Na een operatie aan je heup, schouder of knie en je hiervan herstellen
 • Na ongeval gehad wanneer je moet herstellen van bijvoorbeeld een botbreuk of spierscheur
 • Bij neurologische aandoeningen
 • Wanneer je nog wilt blijven bewegen op een veilige manier
 • Wanneer je over het algemeen lichamelijke klachten ervaart.

Wat is het doel van medische fitness

Het doel van medische fitness is om zowel de conditie als de belastbaarheid van spieren te vergroten door middel van training. Het kan hierbij zijn dat je je focust op je gehele lichaam maar je kunt je ook richten op een klachtgebied. Ook wordt hierbij de flexibiliteit en coördinatie verbeterd.

Enkele gevolgen van medische fitness kunnen zijn:

 • Afname en voorkomen van blessures
 • Herstel na ongeval of operatie
 • Algehele verbetering van conditie en kracht
 • Fitter voelen
 • Afname lichamelijke klachten zoals rugpijn, heupklachten, knieklachten of schouderklachten
 • Minder stress

Verantwoord sporten bij Beyondfit

Beyondfit kan jou helpen om op een veilige en verantwoorde manier te sporten. Al onze trainers hebben een medische achtergrond en kunnen je daardoor voorzien van de juiste service en kennis op elk moment. We zijn en kleine familie van fysiotherapeuten, lifestyle coaches, een diëtist en personal trainers allemaal onder een dak. Op deze manier kunnen we een veilige trainingen zonder blessures garanderen. Plan een gratis intake gesprek in met een van onze trainers en bekijk jou mogelijkheden.

✓ Duurzaam gewichtsverlies

✓ Stok achter de deur

✓ 100% Body, 100% Food, 100% Mind

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Meer artikelen waarmee jij meer over het Beyondfit worden kunt leren.

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil jij graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je eigen lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.